CONTRACT DE  COMERCIALIZARE A PACHETELOR

DE SERVICII TURISTICE  Nr. ....../ din data de .....

 

  1.  Părțile contractante

Agenția de turism BELLATRANSILVANIA TOUR & TRAVEL, cu sediul în Brașov, Str. Dimitrie Anghel, Nr. 12, înregistrata la Oficiul Registrului Comerțului Brașov sub nr. J08/l422/2024, având Cod Unic de Înregistrare 50009375, titulară a Licenței de turism nr. 3061/2024, reprezentată prin Stupar Maricela, în calitate de Administrator, tel. 0040742344321, adresa mail: office@bellatransilvania.ro, având cont bancar LEI: RO85 INGB 0000 9999 1563 7139, EURO: RO81 INGB0000999916022495, deschise la ING Bank, denumita în continuare agenție de turism intermediară, reprezentantă a

Societății CHRISTIAN ’76 TOUR S.RL., cu sediul in, Bdu1 Nicolae Bălcescu, nr. 25, sector 1, București, înregistrată in Registrul Comerțului sub nr. J40/5529/I997, având cod de înregistrare fiscala RO 9617078, cont bancar RO86BTRL04l01202I04993XX -LEI deschis la Banca Transilvania - Agenția Lipscani, te1.+40 31 710 55 13, e-mail relatii.clienti@christiantour.ro, denumita in continuare Atenția de turism organizatoare

 

și

 

Turistul/reprezentantul turistului, domnul/doamna ..........., domiciliat/domiciliată in ...............,..posesor/-oare al/a buletinului/cărții de identitate seria... si nr.... CNP  ........e-mail ..........., telefon .................., denumit in continuare Turist/Călător, au convenit la încheierea prezentului contract.

 

  1.  Obiectul contractului

2.1. Îl constituie vânzarea de către Agenția de turism intermediară a pachetului de servicii de călătorie compus din mai multe servicii turistice înscrise în anexa prezentului contract și eliberarea documentelor de plata și călătorie.

2.2 Rezumatul contractului

2.3 Titularul contractului a fost informat cu privire la posibilitatea încheierii unui pachet de polițe de asigurare (storno, medicale, Covid 19). Titularul contractului reprezintă cu puteri depline toți turiștii înscriși în contract și semnează în numele sau și al acestora. Acesta își manifesta următoarele opțiuni asumându-și integral consecințele, prin completarea rubricilor de mai jos , scrierea numelui în clar și semnătura sa:

 

Nume/prenume titular:                             Telefon:

Preț total -

Avans achitat:

Rest de achitat:

Nume turiști:

Servicii:

Doresc să închei asigurare storno:

 Doresc închei asigurare medicală:

Factura nr.

Data scadentă a plății:

 

Agent de turism:

 

 

 

 

 

 

 

 

  1.  Prețul si modalitățile de plată
    1. Prețul total al pachetului de servicii de călătorie descrise mai sus este de ....................
    2. Prețul menționat include toate taxele, comisioanele, tarifele și taxa de rezervare (15% din valoarea contractului) cu excepția costurilor care nu pot fi calculate în mod rezonabil anterior încheieri contractului. Astfel de costuri suplimentare pot fi, spre exemplu, penalități de încetare, care urmează să fie stabilite atunci când este cazul pe baza prevederilor din cuprinsul prezentului contract, a anexelor aferente și a legislației aplicabile. De asemenea, tariful nu include prețul asigurărilor, excursiilor opționale, taxelor de stațiune și a celor de traversare cu ferry-boat-ul, cu excepția situațiilor în care în programele anexa sau conținutul pachetului (descrierea pachetului turistic) este menționat altceva; enumerarea este doar exemplificativă.

Taxa de rezervare va fi reținută de Agenție inclusiv la încetarea contractului în ipoteza unui caz de forța majora/circumstanțele inevitabile și extraordinare conform prevederilor Art.6, alineatul 2 coroborate cu Art.13. alineatul 4 din O.G. 2/2018 Art.1341, alineatul 1 si Art.1635, alineatul 1 din Codul Civil.

    1. Taxa de rezervare reprezintă acoperirea costurilor Agenției, generate de activitatea desfășurată pentru activitățile de analiză, negociere, ofertare, contractare etc. în scopul oferirii pachetului turistic către turist și este adusă la cunoștința titularului contractului conform prevederilor articolului.
    2. Plata serviciilor turistice aferente contractului se poate efectua în valuta specificata în contract sau în RON la cursul de referința a BNR+2% din ziua plații.

3.5 Modalități de plata Plată se poate face în EUR sau în RON, cu card exclusiv online.

Pachetele se pot achita:

- prin banca —  transfer bancar, în unul din conturile menționate pe factura.

Plata serviciilor turistice interne se poate efectua și cu vouchere de vacanta. Pachetul de servicii turistice care poate fi achiziționat pe baza voucherelor de vacanta va cuprinde servicii de cazare (minim și obligatoriu), alimentație publica, transport, tratament balnear, agrement, toate cu locul de desfășurare pe teritoriul României.

  1.  Termene de plată
    1. Condițiile de plată diferă în funcție de tipul pachetului de servicii turistice, de tipul de ofertă și vor fi specificate în fiecare rezervare, în rezumatul contractului sau în anexa aferentă produsului comercializat.
    2. Condițiile standard sunt: la înscriere se achită un avans de 30% din prețul pachetului, urmând ca plata finală să se realizeze cu până la 21 de zile înainte de plecare. Însă acestea vor fi înlocuite de cele derogatorii de la regula generala, comunicate conform art. 4.1 de mai sus, întotdeauna aplicându-se condițiile derogatorii, ori de cate ori acestea sunt menționate în ofertă, rezumatul sau anexele contractului întotdeauna aplicându-se condițiile cele mai restrictive pentru turist (aceste condiții speciale/derogatorii pot fi menționate în materiale precum: oferte speciale, early-booking, black- Friday, târguri de turism, etc.).
    3. Nerespectarea de către Turist a termenelor de plată dă dreptul Agenției de turism organizatoare și agenției de turism intermediare să rezilieze contractul fără notificare în prealabil și solicite despăgubiri pentru daunele suferite.
  2.  Condiții Generale

Agenția de turism organizatoare Christian Tour are licența de turism nr. 405/21.10.2021 si polița de asigurare pentru caz de insolvabilitate, nr. 13030000043 valabila pana la data de 05.12.2024 emisa de către Societatea EUROLIFE FFH ASIGURĂRI GENERALE SA cu sediul în București, str. Vasile Lascăr nr. 31, et. 10-11 Sect. 2, Documentele sunt afișate si pe pagina web a agenției de turism Christian ‘76 Tour chr-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com

 

  1.  Drepturile si obligațiile Agenției de turism organizatoare
    1. Agenția de turism organizatoare se obligă să depună toate eforturile pentru asigurarea serviciilor contractate în condiții normale și la timp.
    2. Agenția de turism organizatoare și agenția de turism intermediară se obligă informeze turistul corect si  complet cu privire la toate elementele esențiale prevăzute de legislația aplicabilă.
    3. Agenția de turism organizatoare își rezervă dreptul să modifice sau să anuleze programul turistic în anumite cazuri: calamități naturale, epidemii/pandemii, mișcări sociale, greve, războaie, schimbări politice, întârzieri, anulări sau închideri temporare ale traficului rutier, feroviar, aerian sau naval, fără a notifica turiștii dacă acestea intervin într-un interval de timp prea scurt pentru a anunța toți participanții. Aceleași situații pot determina schimbarea tipului sau categoriei mijloacelor de transport ori a unităților de cazare.

Pentru modificările sau anulările făcute de agenția de turism organizatoare din aceste motive, nu se datorează turistului nicio despăgubire.

De asemenea, în situația în care turistul renunță la călătorie după ce agenția de turism organizatoare a fost nevoită din cauzele mai sus enumerate exemplificativ, să modifice tipul sau categoria mijloacelor de transport, ori unitățile de cazare, acesta datorează agenției de turism penalități, conform art. 9.3 de mai jos și altor prevederi contractuale speciale, derogatorii de la norma contractuală generală.

Neprezentarea la îmbarcare, refuzul de îmbarcare sau alte asemenea situații nu dau dreptul turistului de a cere restituirea prețului plătit.

În cazul anulării călătoriei de către agenția de turism organizatoare din motive precum cele enumerate exemplificativ mai sus, sau când turistul renunță la călătorie, după ce agenția organizatoare l-a informat asupra modificărilor intervenite, agenția de turism organizatoare va restitui suma plătită de turist reținând o taxă de serviciu de 15% din valoarea contractului, care reprezintă contravaloarea muncii depuse până la acel moment în beneficiul turistului (căutarea variantelor de vacantă, contactarea partenerilor interni sau externi, discuții, negocieri, inclusiv cu turistul, întocmirea și semnarea contractului și a documentelor de călătorie, operațiuni de încasare și de plăți etc.).

   Restituirea prețului către turist se va face în termen de 14 zile de la data la care se recuperează sumele plătite     furnizorilor de servicii turistice (hoteluri, transportatori etc), aferente pachetului turistic respectiv.

 În cazul anulării călătoriei turistice din cauze de forță majoră sau caz fortuit (calamități naturale, epidemii/pandemii, mișcări sociale, greve, războaie, schimbări politice, închideri temporare totale sau parțiale ale traficului rutier, feroviar, aerian sau naval, instituirea de restricții de călătorie de către autoritățile naționale române sau străine ori de cele internaționale etc,), agenția de turism organizatoare va putea, alternativ restituirii sumei plătite de turist (în condițiile menționate mai sus),  ofere acestuia vouchere valorice (note de credit) pe întreaga sumă achitată, care poată fi folosite pentru cumpărarea altor produse turistice ale agenției touroperatoare.

De asemenea, tot alternativ, turistul va putea opta pentru schimbarea perioadei de călătorie  și menținerea celorlalte caracteristici ale pachetului turistic, în funcție și de condițiile stabilite de furnizorul de servicii turistice (hotel, transportator, alt furnizor) ori disponibilitatea acestuia, ori eventuale diferențe de preț.

    1. Agenția de turism organizatoare este răspunzătoare pentru executarea corespunzătoare a tuturor servicii lor de călătorie incluse în contract. În situația in care programul turistic a fost realizat, nu se pot pretinde daune sau penalizări și nici rambursarea prețului.
    2. Agenția de turism organizatoare și agenția de turism intermediată nu sunt răspunzătoare pentru erori de rezervare imputabile călătorului sau cauzate de circumstanțe inevitabile și extraordinare.
    3. Înainte de începerea executării pachetului de servicii, Agenția de turism organizatoare poate modifica în mod unilateral și alte clauze ale contractului privind pachetul de servicii de călătorie decât cele legate de preț, atunci când modificarea este nesemnificativa și călătorul a fost informat în scris cu privire la modificare. Nu este considerată modificare a contractului indicarea de către Agenție a unității de cazare sau modificarea ulterioară a acesteia în ipoteza în care turistul a încheiat contractul pentru un pachet de servicii turistice care descrie generic unitatea de cazare și categoria sa (spre exemplu: cazare în hotel 4* litoral Antalya).
    4. În cazul în care, înainte de începerea executării pachetului, Agenția de turism organizatoare este constrânsă să modifice semnificativ oricare dintre principalele caracteristici ale serviciilor de călătorie ce fac obiectul prezentului contract sau nu poate îndeplini cerințele speciale ale turistului, pe care în prealabil le acceptase, sau propune sa mărească prețul pachetului cu cel mult de 8%, va informa călătorul, în scris, cu privire la modificările propuse și impactul acestora asupra prețului pachetului, iar turistul are posibilitatea ca, într-un termen de 48 de ore accepte modificarea propusă sau să înceteze contractul fără a plăti vreo penalitate de încetare. Totuși, în astfel de cazuri, agenția de turism organizatoare și agenția de turism intermediară sunt în drept să rețină o taxă de serviciu de 15% din valoarea contractului, care reprezintă contravaloarea muncii depuse până la acel moment în beneficiul turistului (căutarea variantelor de vacantă, contactarea partenerilor interni sau externi, discuții, negocieri, inclusiv cu turistul, întocmirea și semnarea contractului și a documentelor de călătorie, operațiuni de încasare și de plați etc.).

Atunci când e cazul, Agenția de turism organizatoare va comunica turistului și pachetul de substituție oferit și prețul acestuia. În cazul în care modificările aduse contractului privind pachetul de servicii de călătorie au drept consecință scăderea calității sau a costului pachetului, turistic are dreptul la o reducere corespunzătoare a prețului din partea agenției de turism organizatoare.

Dacă modificarea intervine după începerea călătoriei, informarea se va face în cel mai scurt timp de la momentul când a fost cunoscută de Agenția de turism organizatoare.

Turistul are la dispoziție un termen de 48 de ore de la primirea informării de a anunța Agenția de turism organizatoare sau agenția de turism intermediară, despre decizia sa. În cazul lipsei unui răspuns în termenul menționat mai sus, se considera turistul a acceptat modificările propuse de Agenția de turism organizatoare și nu mai poate înceta contractul sau solicita vreo despăgubire.

    1. În cazul în care turistul optează pentru încetarea contractului, Agenția de turism organizatoare rambursează către agenția de turism intermediară toate plățile efectuate de către sau pe seama turistului, în aceeași valuta, sau prin OP în termen de 14 zile de la data încetării contractului, cu condiția recuperării sumelor plătite de agenția de turism organizatoare furnizorilor de servicii turistice. De asemenea, vor fi aplicabile prevederile art. 6.7 de mai sus privind taxa de serviciu.
    2. În cazul în care turistul optează pentru modificările propuse, nu poate pretinde ulterior daune, penalizări și returnări.
    3. Agenția de turism organizatoare și agenția de turism intermediară nu răspund pentru amânările sau întârzierile de orice fel determinate de îndeplinirea formalităților solicitate de reprezentantele țărilor de destinație sau tranzitate, cum ar fi eliberarea vizelor cu întârziere și nu datorează daune pentru eventualele prejudicii produse turistului de aceste întârzieri.
    4. Agenția de turism organizatoare cât și agenția de turism intermediară nu răspund pentru întârzierile înregistrate în timpul derulării programului turistic din motive ce nu-i sunt imputabile, cum ar fi întârzierea curselor aeriene, neacordarea autorizațiilor de zbor/de decolare/de aterizare, condiții meteorologice nefavorabile, accidente, formalități vamale, nevoi medicale/fiziologice ori urgențe ale unor turiști etc. Este exclusă răspunderea agenției organizatoare și a agenției intermediare pentru eventualele daune rezultate ca urmare a pierderii legăturilor, întâlnirilor comerciale etc.
    5. Agenția are obligația sa furnizeze în scris turistului sau prin orice mijloace de comunicare electronice convenite în scris cu turistul următoarele tipuri de informări:
      • de confirmare/modificare hotel, dacă pachetul contractat nu este cu confirmare imediată - de orice modificare ulterioara survenita asupra pachetului inițial;
      • de plecare: orarele, locurile stopurilor tehnice, punctele de îmbarcare, unitățile de cazare, persoanele de contact, etc.

Informările de plecare se transmit automat din sistem înainte de începerea pachetului turistic.

In înțelesul prezentului contract se consideră comunicare realizată în scris inclusiv comunicarea făcută prin poșta electronică (e-mail).

  1.  Drepturile si obligațiile turistului
    1. Turistul are dreptul la o informare corecta și completa cu privire la pachetul de servicii oferit de Agenția de turism intermediară, inclusiv cu privire la prețul acestuia, astfel încât sa nu fie posibile interpretări echivoce. Prin semnarea prezentului contract turistul declară ca a primit aceste informații în perioada precontractuală.
    2. Prețul, conținutul și programul pachetului de servicii pot fi descrise și în pliante, broșuri, programe detaliate etc, anexate acestui contract sau afișate pe website-ul Agenției. Agenția de turism intermediară nu răspunde pentru prestarea defectuoasa a serviciilor specificate în secțiunea "Prețul nu include", acestea fiind opționale și prestate de către partenerii locali ai Agenției de turism organizatoare sau de către alți prestatori.
    3. În cazul în care o singura persoană angajează servicii pentru un număr mai mare de turiști, condițiile contractuale se extind în mod automat asupra întregului grup pentru care au fost achitate serviciile.
    4. Turistul are dreptul să poată încheia asigurări facultative storno sau pentru asistență în caz de boală, accident, etc. Prețul, modalitățile de încheiere și particularitățile sunt diferite în funcție de societatea de asigurare și vor fi prezentate de către reprezentanții agenției.
    5. Turistul are dreptul sa facă cunoscut Agenției de turism intermediară solicitările sale speciale în perioada precontractuala, urmând a fi incluse în contract, dacă sunt acceptate de agenția organizatoare. Nicio cerința specială a turistului nu se consideră acceptată dacă nu este înscrisă în contract.

În cazul în care turistul este o persoană cu mobilitate redusă trebuie să anunțe agenția de turism intermediară înainte de achiziționarea pachetului, iar agenția trebuie sa îi ofere informații precise privind gradul de adecvare a călătoriei sau vacanțe, luând în considerare nevoile acestuia.

    1. Turistul poate transfera pachetul unei alte persoane, în urma unei înștiințări efectuate în mod rezonabil și eventual plății unor costuri suplimentare, dacă este posibil și în condițiile stabilite de furnizorii serviciilor turistice incluse în pachetul turistic.
    2. Turistul poartă întreaga răspundere pentru respectarea prevederilor legale privind regimul vizelor, al documentelor de călătorie, regimul vamal, sanitar etc. ale țărilor de destinație sau tranzitate.
    3. Dacă pentru efectuarea călătoriei este necesară îndeplinirea de către turist a unor formalități suplimentare (de ex. călătoria împreună cu minori, situația în care numele turistului este schimbat ca urmare a căsătoriei/desfacerii ei, efectuarea unor vaccinuri, etc.), acesta are obligația de a îndeplini toate cerințele legale.
    4. Turistul are obligația să verifice documentele de călătorie (bilete, vouchere, asigurări etc.) precum și alte documente eliberate de Agenția de turism intermediară și sa retina toate informațiile fumizate de reprezentanții agenției, indiferent de forma prezentării (scris sau verbal). Agenția de turism intermediară nu va fi responsabilă de nicio sesizare ulterioară semnării documentelor și confirmării produselor cu privire la corectitudinea celor comunicate mai sus și, nicio modificare, anulare nu va fi acceptată, decât în condițiile contractuale.
    5. Turistul are obligația să achite la recepția unității hoteliere taxa de stațiune, taxa de salubritate, precum și

alte taxe locale, fără a putea pretinde despăgubiri sau returnarea sumelor de la agenția de turism intermediara sau de la agenția de turism organizatoare. Acestea sunt menționate în programele anexe și diferă în funcție de clasificarea hotelului și de destinație.

7.11 Turistul ia la cunoștință că serviciile de turism pe care le achiziționează fără ca acestea să facă parte din contractul cu agenția de turism intermediară, sunt în stricta responsabilitate a prestatorului local, sunt guvernate de legislația țării de destinație, iar agenția de turism intermediară nu are nicio responsabilitate asupra prestațiilor în cauză.

7.12 Agenția de turism organizatoare trimite informarea de plecare pe e-mail sau telefon, înainte de plecare.

Turistul se obligă să anunțe agenția de turism intermediară dacă și-a modificat datele de contact confirmate în momentul încheierii prezentului contract, și anume: adresă de e-mail și număr telefon.

Acestea sunt singurele canale de comunicare cu clientul și vor fi folosite de către Agenția de turism intermediară pentru transmiterea diferitelor informații ce țin de rezervarea efectuată.

7.13 Turistul are obligația de a consulta condițiile specifice de comercializare a programelor de tip circuit, acestea fiind disponibile spre consultare pe Site-ul: www.bellatransilvania.ro al Agenției de turism intermediară.

  1.  Modificarea prețului contractului
    1. Prețul pachetului de servicii turistice este stabilit prin contract.

Orice modificare, referitoare la schimbarea unității de cazare, data de plecare, nume sau schimbarea persoanelor titulare de contract sau orice element principal ce face obiectul contractului, la cererea titularului din contract se taxează de către Agenția intermediară cu o sumă corespunzătoare modificărilor solicitate de către turist, ce va fi comunicata turistului după solicitarea modificării, iar modificarea se va face numai dacă există aceasta posibilitate și dacă nu intră în contradicție cu penalizările de anulare a pachetului.

Turistul trebuie sa depună în scris cererea de renunțare/modificare la pachetul de servicii turistice la Agenția la care a achitat serviciile. În caz contrar, cererea nu este luata în considerare.

    1. După încheierea contractului privind pachetul de servicii de călătorie, prețurile pot fi mărite unilateral de Agenția de turism organizatoare și/sau agenția de turism intermediară.

Creșterile de preturi sunt posibile numai ca o consecința directă a schimbărilor legate de cel puțin unul dintre următoarele aspecte:

  1. prețul transportului de pasageri care rezultă din costul carburanților sau al altor surse de energie;
  2.  nivelul taxelor sau al comisioanelor aplicabile serviciilor de călătorie incluse în contract, impuse de parți terțe care nu sunt direct implicate în executarea pachetului, inclusiv taxele turistice, taxele de aterizare sau comisioanele de îmbarcare sau debarcare în porturi și aeroporturi; și
  3. cursul de schimb relevant pentru pachetul respectiv.

În ipoteza unei creșteri de preț, Agenția de turism intermediară va trimite turistului o notificare în scris privind aceasta creștere, însoțită de o justificare a creșterii respective și de un calcul, cu cel puțin 15 zile înainte de începerea executării pachetului.

  1.  Modificări, retrageri, anulări
    1. Turistul poate înceta contractul privind pachetul de servicii de călătorie în orice moment înainte de începerea acestuia. În cazul în care turistul încetează contractul privind pachetul de servicii de călătorie, acesta va plăti Agenției de turism intermediare penalități de încetare adecvată și justificabilă.
    2. Orice modificare, referitoare la schimbarea unității de cazare, data de plecare, nume sau schimbarea persoanei titular de contract sau orice alt element principal ce face obiectul contractului, la cererea titularului acestuia, se poate face numai dacă există această posibilitate și dacă nu intră în contradictoriu cu penalizările de anulare a pachetului. Toate solicitările de modificare sau mutare se acceptă doar în scris și se soluționează conform condițiilor aferente fiecărui program/produs.
    3. Condițiile de anulare (penalitatea care va fi plătită de către turist) diferă în funcție de tipul pachetului de servicii turistice comercializat, de tipul de ofertă și vor fi specificate în fiecare rezervare, în rezumatul contractului sau în anexă.

 Penalitățile standard sunt:

  1. 30% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 31 zile calendaristice înainte de data plecării;
  2. 50% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 16-30 zile calendaristice înainte de data plecării;
  3. 100% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 16 zile calendaristice înainte de data plecării;
  4. 100% din prețul pachetului de servicii, în cazul în care turistul a achiziționat pachetul de servicii turistice din cadrul programelor speciale de tip Early Booking, Black Friday, Last Minute, sau alte programe similare indiferent de data la care turistul solicită renunțarea. Penalitățile standard vor fi înlocuite de cele speciale/derogatorii, menționate mai sus la Art. 2.2 Rezumatul Contractului; în orice caz, întotdeauna  se vor aplica condițiile de penalizare cele mai restrictive.

9.4  Agenția de turism intermediară poate înceta contractul privind pachetul de servicii turistice și poate oferi turistului rambursarea completă a tuturor plăților efectuate pentru pachetul turistic (cu excepția taxei de serviciu), dar nu este răspunzătoare pentru plata unor despăgubiri suplimentare, în unul dintre următoarele condiții:

a) numărul de persoane înscrise pentru participarea la pachetul turistic respectiv este mai mic decât numărul minim stabilit în ofertă, iar Agenția de turism intermediară îl înștiințează pe călător cu privire la încetarea contractului în termenul stabilit în contract, dar nu mai târziu de:

  • 20 de zile înainte de începerea executării pachetului, în cazul călătoriilor care durează mai mult de șase zile;
  • 7 șapte zile înainte de începerea executării pachetului, în cazul călătoriilor care durează intre doua și șase zile;
  • 48 de ore înainte de începerea executării pachetului, în cazul călătoriilor care durează mai puțin de doua zile;

b) Agenția de turism organizatoare nu poate executa contractul din cauza unor circumstanțe inevitabile și extraordinare și înștiințează călătorul cu privire la încetarea contractului, fără întârziere și înainte de începerea executării pachetului. Restituirea sumelor plătite de turist, în ipoteza lit. b) de mai sus se va face avându-se în vedere toate prevederile cap.VI.

     9.5 Pe parcursul desfășurării programului turistic sau prestării serviciilor turistice, turistul poate renunța total sau parțial la serviciile oferite; în acest caz turistul nu are dreptul la nicio rambursare sau despăgubire.

    1. Dacă o parte semnificativa din serviciile de călătorie nu poate fi executată așa cum s-a convenit în contract, Agenția de turism organizatoare va oferi, fără costuri suplimentare pentru turist, servicii alternative corespunzătoare pentru continuarea derulării pachetului, pe cat posibil echivalente sau de mai buna calitate decât cele specificate în contract, inclusiv în cazul în care întoarcerea călătorului la locul de plecare nu este asigurat astfel cum s-a convenit.

În cazul schimbării cazării, se va oferi o altă unitate de cazare în aceeași locație sau zona, în cea mai apropiată variantă fata de cea inițiala, disponibila la momentul respectiv. Atunci când serviciile alternative propuse de Agenția de turism organizatoare au drept consecința un pachet de o calitate mai scăzută decât cea specificată în contractul privind pachetul de servicii de călătorie, călătorul va beneficia de o reducere adecvata a prețului, stabilita de agenția organizatoare.

Turistul poate respinge serviciile alternative numai dacă acestea nu sunt comparabile cu ceea ce s-a convenit în contract sau dacă reducerea de preț acordată este inadecvată.

 

    1.  În cazul în care din motive independente de Agenția de turism organizatoare și de agenția de turism intermediară, turistul nu va beneficia de unul dintre serviciile incluse în pachet, Agenția de turism organizatoare va returna maxim contravaloarea serviciului respectiv.
  1. Reclamații și litigii, asistența călătorilor și răspunderea contractuală
    1. În cazul în care turistul este nemulțumit de serviciile turistice primite, acesta are obligația de a întocmi o sesizare în scris la fața locului, clar și explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Agenției de turism intermediară, cat și a prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai touroperatorului).

 

    1. Atât Agenția de turism organizatoare cât și prestatorul de servicii turistice vor acționa imediat pentru soluționarea sesizării. În cazul în care sesizarea nu este soluționată sau este soluționata parțial, turistul poate depune la sediul Agenției de turism organizatoare o reclamație în scris, în termen de maximum 5 zile calendaristice de la încheierea călătoriei, Agenția rămânând ca, în termen de 30 zile calendaristice, sa comunice turistului răspunsul punctual, referitor la situația semnalată.

Nu se vor accepta sesizări care sunt depuse peste termenul admis.

Vor fi luate în considerare numai reclamațiile făcute în nume personal.

Nu vor fi acceptate reclamațiile făcute în numele mai multor persoane la finalul programului, despre care agenția de turism organizatoare sau agenția de turism intermediară BELLATRANSILVANIA TOUR&TRAVEL  nu a fost informată în scris la data producerii evenimentului.

 

    1. În cazul în care unul din serviciile de călătorie nu se execută în conformitate cu contractul privind pachetul de servicii turistice, Agenția de turism organizatoare, dacă a fost informată imediat de călători, remediază neconformitatea, cu excepția unuia din următoarele cazuri:
  1.     neconformitatea nu poate fi remediată;
  2. remedierea implică cheltuieli disproporționate, ținând cont de anvergura neconformității și de valoarea serviciilor turistice afectate.

În cazul în care, pentru astfel de motive, agenția de turism organizatoare nu remediază neconformitatea, turistul are dreptul la o reducere de preț.

Dacă agenția de turism organizatoare nu remediază neconformitatea într-un termen rezonabil, călătorul face el însuși acest lucru și poate solicita rambursarea cheltuielilor necesare.

10.4 Agenția de turism organizatoare și agenția de turism intermediară sunt absolvite de orice răspundere pentru neconformitățile despre care nu au fost informate imediat de către turist.

10.5 Turistul nu are dreptul la despăgubiri pentru daune în cazul în care neconformitatea apare într-una din următoarele situații:

a) este imputabilă călătorului;

b) este imputabilă unei terțe care nu are legătură cu furnizarea serviciilor turistice incluse în contractul privind pachetul de servicii de călătorie și este imprevizibilă sau inevitabilă;

c) este cauzata de circumstanțe inevitabile și extraordinare.

    1.  Turistul înțelege și acceptă că unitățile de cazare sunt clasificate de autoritățile competente din țările în care sunt situate, conform normelor aplicabile în țările respective. Eventualele neconcordanțe între clasificarea oficială a unității de cazare (cu tot ceea ce presupune aceasta: dimensiuni camere, dotări, facilități hotel, servicii suplimentare etc.) și așteptările turistului nu pot duce în nicio circumstanță și pentru niciun motiv la suportarea de despăgubiri de către Agenție și nici nu pot servi turistului ca motiv de reziliere a contractului; în ipoteza în care, totuși, turistul reziliază contractul din astfel de motive, niciuna dintre Agenții nu poate fi obligata la restituirea prețului și/sau la plata vreunei penalități/despăgubiri.
    2.  Prin prezentul contract părțile, de comun acord, convin ca despăgubirea care trebuie plătită de Agenția de turism organizatoare, atunci când aceasta este datorată turistului, nu poate depăși valoarea contractuală a serviciilor turistice prestate necorespunzător și al căror beneficiar este acesta.
    3. În cazul unor divergente în legătură cu încheierea sau executarea prezentului contract, părțile vor depune toate eforturile pentru rezolvarea amiabila a litigiului. De asemenea, pot utiliza și mecanismele de soluționare alternativă a litigiilor, denumite SAL, în conformitate cu Ordonanța Guvernului nr. 38/201 5 privind soluționarea alternativa a litigiilor dintre consumatori și comercianți, cu modificările ulterioare.
    4. Litigiile care nu pot fi soluționate pe cale amiabilă vor fi soluționate pe cale judecătorească, instanța competentă fiind cea de la locul încheierii contractului.
    5. Agenția de turism organizatoare și agenția de turism intermediară acorda asistenta călătorului aflat în dificultate prin:

 

  1. furnizarea de informații corespunzătoare privind serviciile de sănătate, autoritățile locale și asistență consulară și
  2.  efectuarea comunicărilor la distanta și sprijinirea turistului în găsirea unor servicii de călătorie alternative.

Atunci când turistul este cel care a provocat situația de dificultate în mod intenționat sau din propria neglijența, Agenția de turism organizatoare și agenția de turism intermediară are posibilitatea de a pretinde un comision rezonabil pentru o astfel de asistenta.

    1. Pentru contactarea Agenției de turism organizatoare, inclusiv pentru a solicita asistenta atunci când se afla sau sa reclame orice neconformitate sesizata în timpul executării pachetului, turistul poate folosi următoarele date de contact:  Agenția de turism CHRISTIAN TOUR email: relatii.clienti@christiantour.ro,: tel. Te1.+40 31 710 55 13, sau Agenția de turism  BELLATRANSILVANIA TOUR&TRAVEL; Telefon: 0742344321, E-mail: office@bellatransilvania.ro

XI. Clauze finale

    1. Contractul corespunde prevederilor legale in vigoare la data redactării. Acesta poate suferi modificări impuse de noua legislație.

Subsemnatul ............................................................................... declar pe proprie răspundere ca am luat la cunoștința toate clauzele prevăzute in Contract și anexele la Contract (programul turistic, detaliile serviciilor turistice, preț, alte informări) ca sunt rezultatul negocieri lor și sunt de acord cu ele integral și necondiționat.

Agentia de turism

Turistul

 

Anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice TURISTUL/reprezentantul turistului,

 

declară că Agenția de turism BELLATRANSILVANIA TOUR & TRAVEL, cu sediul în Brașov, str. Dimitrie Anghel, nr. 12 jud. Brașov, înregistrata la Oficiul Registrului Comerțului Brașov sub nr. J08/1422/2024, având Cod Unic de Înregistrare 50009375, titulară a Licenței de turism nr. 3061/2024, reprezentată prin Stupar Maricela, în calitate de Administrator, tel. 0040742344321, adresa mail: office@bellatransilvania.ro , având cont bancar LEI: RO85 INGB 0000 9999 1563 7139, EURO: RO81 INGB 0000 9999 1602 2495, deschise la ING Bank, denumita în continuare agenție de turism intermediară, reprezentantă a Agenției de turism organizatoare Christian Tour, respectiv societatea SC Christian'76 Tour SRL, cu sediul in , Bdu1 Nicolae Bălcescu, nr. 25, sector 1, București, înregistrata in Registrul Comerțului sub nr. J40/5529/1997,teJ.+40 31 710 55 13, e-mail relatii.clienti@christiantour.ro, titular al licenței de turism nr.405/2 1.10.2021, l-a făcut, înainte de încheierea contractului de comercializare a pachetelor de servicii de călătorie, informarea de mai jos și i-a transmis toate celelalte date necesare pentru încheierea contractului in deplina cunoștința de cauza, după cum urmează:

Combinația de servicii de călătorie pusa la dispoziția dumneavoastră este un pachet în înțelesul Ordonanței Guvernului nr. 2/2018. Prin urmare, veți beneficia de toate drepturile UE care se aplica pachetelor.

Societatea SC Christian’76 Tour SRL in calitate de Agenție de turism organizatoare, va fi pe deplin responsabilă pentru executarea corespunzătoare a pachetului în ansamblu. În plus, conform legislației, societatea deține protecție pentru a rambursa plățile și, în cazul în care transportul este inclus în pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastră în cazul în care devine insolventă. Drepturi principale în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 2/2018:

  • călătorii primesc toate informațiile esențiale privind pachetul anterior încheierii contractului privind pachetul de servicii de călătorie;
  • exista întotdeauna cel puțin un comerciant care răspunde pentru executarea corespunzătoare a tuturor serviciilor de călătorie incluse în contract;
  • călătorilor li se pune la dispoziție un număr de telefon de urgență sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legătura cu agenția de turism organizatoare sau cu agentul de turism;
  • călătorii pot transfera pachetul unei alte persoane, în urma unei înștiințări efectuate în mod rezonabil și eventual a plății unor costuri suplimentare, în condițiile stabilite în acordurile încheiate de Bellatransilvania Tour &Travel cu furnizorii săi;
  • prețul pachetului poate fi mărit numai dacă cresc costurile specifice (de exemplu, prețurile carburanți[or) și

-dacă acest lucru este prevăzut în mod expres în contract, și în orice caz nu mai târziu de 20 de zile înainte de începerea executării pachetului. În cazul în care creșterea prețului este mai mare de 8% din prețul pachetului, călătorul poate înceta contractul. În cazul în care agenția de turism organizatoare își rezervă dreptul de a crește prețul, călătorul are dreptul la o reducere de preț dacă apare o scădere a costurilor relevante;

 - călătorii pot înceta contractul fără plata unei penalități de încetare și pot obține rambursare în cazul în care oricare dintre elementele esențiale ale pachetului, altul decât prețul, s-a modificat în mod semnificativ. În cazul în care, înainte de începerea executării pachetului, comerciantul răspunzător de pachet anulează pachetul, călătorii au dreptul la rambursate;

  • călătorii pot înceta contractul fără plata unei penalități de încetare, înainte de începerea executării pachetului, în circumstanțe excepționale, de exemplu în cazul unor probleme grave de securitate la destinație cate sunt susceptibile de a afecta pachetul în plus. Călătorii au posibilitatea de a înceta contractul în orice moment înainte de începerea executării pachetului, în schimbul achitării unei penalități de încetare adecvate și justificabile conform contractului;
  • în cazul în care, după începerea executării pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit vor trebui oferite călătorului servicii alternative corespunzătoare, fără a implica plata unor costuri suplimentare. Călătorii pot înceta contractul fără plata unei penalități de încetare, în cazul în care serviciile nu sunt executate în conformitate cu contractul și acest fapt afectează în mod substanțial executarea pachetului, iar agenția de turism organizatoare nu remediază problema. Călătorii au de asemenea dreptul la o reducere a prețului în cazul în care serviciile de călătorie nu sunt executate sau sunt executate în mod necorespunzător conform contractului;
  • agenția de turism organizatoare trebuie ofere asistență în cazul în care călătorul se află în dificultate;
  • în cazul în care agenția de turism organizatoare intră în insolvență, plățile vor fi rambursate. În cazul în care agenția de turism organizatoare intră în insolvență după începerea executării pachetului, iar transportul este inclus în pachet, repatrierea călătorilor este garantată.

Agenția de turism organizatoare Christian Tour are polița de asigurare pentru caz de insolvabilitate, polița de asigurare pentru caz de insolvabilitate, nr. 13030000043 valabila pana la data de 05.12.2024 emisa de către Societatea EUROLIFE FFH ASIGURĂRI GENERALE SA cu sediul în București, str. Vasile Lascăr nr. 31, et. 10-11 Sect. 2. Documentele sunt afișate si pe pagina web a agenției de turism Christian ‘76 Tour chr-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com

Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, după caz, autoritatea competenta - Ministerul Turismului - Adresa: Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, București, Telefon: 004 021 303 78 37, Fax: 004 021 303 78 93, e-mail: registratura@mturism.ro, în cazul în care anumite servicii sunt refuzate din cauza insolvenței agenției de turism organizatoare.

În sensul prezentului formular prin agenție de turism organizatoare se înțelege agenția de turism organizatoare stabilita pe teritoriul României sau agenția de turism intermediara stabilita pe teritoriul României, care cumpără în mod direct pachete de la o agenție de turism organizatoare care nu este stabilita in România, după caz, conform art. 14 din Ordonanța Guvernului nr. 2/2018. In cazul prevederilor referitoare la insolvență, agenția de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru sau din România, după caz. Ordonanța Guvernului ni. 2/2018 este accesibilă pe site-ul web: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/204233.

 

De asemenea, turistul a primit de la Agenția de turism intermediară si următoarele informații:

  1. Principalele caracteristici ale serviciilor de călătorie:
    • destinația (destinațiile) călătoriei, itinerariul și perioadele sejurului, cu datele corespunzătoare și, în cazul în care cazarea este inclusa, numărul de nopți incluse, mijloacele de transport, caracteristicile și categoriile acestora, locurile, datele și orele de plecare și de întoarcere. În cazul în care nu este încă stabilita ora exacta, agenția de turism organizatoare și, după caz, agenția de turism intermediata informează călătorul cu privire la ora aproximativă de plecarea și de întoarcere. Orele de plecare și de întoarcere sunt orientative și pot suferi modificări determinate de cauze externe voinței sau controlului agenției de turism organizatoare precum obținerea autorizațiilor de zbor, de aterizare/decolare, de trecere a frontierei, evenimente neprevăzute pe parcursul călătoriei (îmbolnăviri, accidente ale turiștilor, proceduri de control la trecerea frontierei etc.);
    • locația, principalele caracteristici și, după caz, categoria turistica a unităților de cazare conform normelor din țara de destinație - serviciile de masă oferite;
    • vizitele, excursiile sau alte servicii incluse în prețul total convenit al pachetului;
    • dacă nu este clar din context, faptul ca oricare dintre serviciile de călătorie vor fi fumizate călătorului ca parte a unui grup și, în acest caz, în măsura posibilului, dimensiunea aproximativă a grupului;
    • dacă posibilitatea călătorului de a beneficia de alte servicii turistice depinde de comunicarea orala efectivă, limba în care vor fi fumizate serviciile respective;
    • situația în care călătoria sau vacanța este adaptată în general pentru persoanele cu mobilitate redusă și, la cererea călătorului, informații precise privind gradul de adecvare a călătoriei sau vacantei, luând în considerare nevoile călătorului;
    • numărul minim de persoane necesar pentru ca serviciile din pachet poată fi executate și termenul prevăzut la art. 13 alin. (5) lit. e) din OG nr. 2/2018 înainte de începerea executării pachetului până la care este posibilă încetarea contractului, dacă nu se întrunește acest număr;
    • detaliile serviciilor de asigurare care pot fi incluse în pachetul de călătorie.

Toate aceste detalii se pot regăsi în detaliile pachetului comercializat, în contract, în programul detaliat sau orice altă anexă aferentă produsului comercializat.

  1. Prețul total al pachetului dc servicii de călătorie este  de ....................................
  2. Condiții și modalitățile de plată:

Condițiile de plată diferă în funcție de tipul pachetului de servicii turistice, de tipul de ofertă și vor fi specificate în fiecare rezervare, în rezumatul contractului sau în anexa aferentă produsului  comercializat.

Turistul are obligația să achite 30% din prețul total al pachetului de servicii în termen de 24 de ore de la încheierea prezentului contact, iar restul sumei trebuie achitată până cel târziu cu 21 de zile înainte de plecarea în călătoria turistice/începerea programului turistic. Dacă prezentul contract este încheiat cu mai puțin de 21 zile, prețul total va fi achitat integral la data semnării contractului. Acestea sunt condițiile standard însă vor fi înlocuite de cele comunicate mai sus, întotdeauna aplicându-se condițiile cele mai restrictive (oferte speciale, early-booking, black- friday, târguri de turism etc.).

Nerespectarea de către turist a termenelor de plată dă dreptul Agenției de turism organizatoare și agenției de turism intermediare să rezilieze contractul fără notificare în prealabil și solicite despăgubiri pentru daunele suferite.

 Dacă în momentul rezervării nu se achită avansul aferent, ci doar se blochează locurile în vederea achitării acestuia în maxim 48 de ore (2 zile lucrătoare), se percepe o taxă de 20 euro pentru fiecare persoană plătitoare.

În cazul în care rezervarea devine fermă, prin achitarea avansului în maxim 48 de ore (2 zile lucrătoare) de la efectuarea acesteia, taxa de rezervare se scade din costul total al pachetului.

În caz contrar, dacă nu se achită contravaloarea avansului aferent în 48 de ore (2 zile lucrătoare) lucrătoare rezervarea va fi anulată automat fără posibilitatea returnării taxei de rezervare.

  1. Informații generale despre cerințele legate de pașaport și vize: În funcție de destinație este necesară prezentarea unui pașaport valabil minimum 6 luni de la ieșirea din țară. Întrucât sunt posibile în orice moment modificări ale condițiilor de călătorie sau de trecere a frontierelor, Turistul are obligația de a verifica informațiile actualizate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al României (www.mae. ro ) și de a îndeplini toate cerințele la data călătoriei.

Atenție! Minorii cu vârste mai mici de 14 ani au nevoie de pașaport valabil minim 6 luni de la ieșirea din țară. Minorii cu vârste cuprinse între 14 si 18 ani se supun legislației adulților.

  1. Informații privind posibilitatea călătorului de a înceta contractul oricând înainte de începerea executării pachetului, cu plata unei penalități de încetare corespunzătoare sau, după caz, a penalităților de încetare standardizate solicitate de atenția de turism organizatoare.
  2. Informații privind asigurarea facultativa sau obligatorie care sa acopere costurile încetării contractului de către călător sau costurile de asistență, inclusiv taxele de repatriere, în caz de accident, de boală sau de deces.
  3. Documente necesare minorilor: împuternicire notarială de accept pentru părăsirea țării din partea părinților care nu îl însoțesc și cazier judiciar al celui care însoțește minorul fără părinți.

Prezenta anexă face parte integrantă din contract.

 

           Semnătură Turist                                                                  Data